Vochtbestrijding in Gouda nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Vochtbestrijding Gouda

Heb je een vochtexpert nodig voor vochtbestrijding in Gouda? Vocht in je huis en muren is erg vervelend en heeft grote gevolgen. Schimmelvorming, beschadigingen en vochtplekken zijn daar een voorbeeld van. Op deze pagina lees je meer over vochtproblemen, de oorzaken en gevolgen en de behandelmethodes. Schakel een vochtexpert in voor het beste resultaat van de vochtwering. Wil je besparen op de kosten voor de vochtbestrijding in jouw huis?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aanbiedingen van vochtspecialisten uit de regio Gouda. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en bespaar!

Vochtproblemen?

Vochtproblemen in of rondom huis? Vind snel een geschikte vochtspecialist.

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van specialisten uit je eigen regio en bespaar!

Bespaar tot 40%

Kies voor de vochtspecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Vind de beste vochtexpert in Gouda

Voor vochtbestrijding wil je natuurlijk de beste vochtexpert. Vul daarom direct het offerteformulier in. Je ontvangt snel een aantal gratis offertes voor vochtwering. Je zit nergens aan vast en de offertes zijn geheel vrijblijvend. Bespaar op de kosten door de aanbiedingen van vochtspecialisten uit Gouda te vergelijken. Zo vind je eenvoudig de beste specialist voor de vochtbestrijding.Wat kost vochtbestrijding?

De prijzen voor vochtwering in Gouda zijn afhankelijk van de methode, de grootte van de muur, de oorzaak en de ernst van het vochtprobleem. Voor een kelderafdichting door middel van het coaten van de muren, leegpompen van de kelder en het waterdicht maken van de kelder moet je rekening houden met prijzen tussen de €500,- tot €2.000,-. Het verwijderen van schimmel kost €25,- tot €50,- per vierkante meter.

Vergelijk snel en eenvoudig gratis offertes en bespaar op de kosten! Meer weten over kosten? Op deze pagina over de prijs van vochtbestrijding vind je meer informatie!


Prijzen vochtbestrijding 2024

Vochtbestrijding methode Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Injecteren (optrekkend vocht bestrijden) Van alleen het injecteren van alleen de buitenmuur (8 strekkende meter) tot repareren- en injecteren van de binnen en buitenmuur (8 strekkende meter) €775,- tot €2.175,- voor 8 strekkende meter
Impregneren (doorslaand vocht bestrijden) Van alleen het impregneren van de buitenmuur (100 m²) tot het voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) €875,- tot €2.950,-
Muren onderkappen (optrekkend vocht bestrijden) Afhankelijk van de dikte van de muren en het aantal lopende meter €100,- tot €150,- per lopende meter
Carebrick vochtbestrijding Afhankelijk van de dikte van de muren en het aantal lopende meter €100,- tot €125,- per lopende meter
Kelderafdichting Van muren coaten (9m²) tot kelder leegpompen en waterdicht maken (16m²) €500,- tot €2.000,-
Kruipruimte isoleren Hoekwoning van 50m² €1.000,- tot €1.300,-
Verwijderen van schimmel Professionele schimmelbestrijding €25,- tot €50,- per m²
Ventilatie aanbrengen in muur Van natuurlijk ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem €40,- tot €1.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!


vochtbestrijding in Gouda

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van vochtbestrijding?

Wat beïnvloed de kosten van vochtbestrijding in Gouda? Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij de prijzen voor vochtbestrijding. Uiteraard is de methode van vochtbestrijding de grootste factor. Welke methode je kiest, hangt af van het vochtprobleem. Is er schimmelvorming ontstaan? Kies er dan ook voor om de schimmel te laten verwijderen. Een andere factor is of je ook het voegwerk laat opknappen. Doe je dit niet, dan is de kans op vochtproblemen nog steeds aanwezig. Verder is het mogelijk om de afwerking door een vakman te laten uitvoeren. Denk aan het laten schilderen of stucen van muren.

De belangrijkste factoren die de prijs van vochtbestrijding beïnvloeden:

 • De ernst van het probleem: in het algemeen geldt dat hoe groter het probleem is, hoe hoger de kosten uitvallen. Een grotere inspanning om het vochtprobleem op te lossen, kost meer geld.
 • De locatie: waar ligt de bron van het vochtprobleem? Moet er gesloopt worden of is het probleem beter bereikbaar?
 • Is er waterschade? Zodra er waterschade in het spel is lopen de kosten hoger op. Het lek moet gedicht worden en er zijn nieuwe bouwmaterialen nodig voor de plekken met zichtbare schade.
 • Arbeidskosten: vochtspecialisten werkzaam bij een groter bedrijf voeren meestal een hoger uurloon. Je bent vaak goedkoper uit als je kiest voor een zzp’er.
 • Materiaalkosten: is er veel of duur materiaal nodig om het vochtprobleem op te lossen? Dan vallen de kosten hoger uit.
 • Is lekdetectie nodig? Is het niet direct duidelijk waar het vocht vandaan komt? Dan wordt er vaak een lekdetectie uitgevoerd. Hiervoor betaal je een extra bedrag.

Vochtproblemen in Gouda laten verhelpen?

Kies voor effectieve vochtbestrijding. Vergelijk gratis offertes en bespaar!
Gratis offertes vergelijken

Vocht in huis Gouda: welke vochtproblemen?

Heb je last van vochtproblemen in Gouda? Dat is erg vervelend en vochtbestrijding is dan noodzakelijk. De gevolgen van vocht zijn vochtplekken, behang en verf dat loskomt van de muur, betonrot en andere beschadigingen.

Ook schimmels komen vaak voor. Dit veroorzaakt niet alleen aanslag, maar ook een bedompte geur in je woning. Het is dan ook zaak dit te verwijderen. Vochtproblemen komen voor op verschillende locaties.

Een vochtige badkamer, kruipruimte en kelder zien de specialisten uit ons netwerk vaak. Daarnaast komt er ook vaak vocht in de buiten- en de binnenmuur voor. Vochtwering en vochtbestrijding is erg belangrijk om te zorgen dat je er snel geen last meer van hebt en om verdere vochtproblemen te voorkomen.


Meer informatie over alle soorten vochtproblemen? Ga direct naar: vochtspecialist Gouda

Vochtige muren

Last van vochtplekken op de binnenmuren en de buitenmuren van je huis? De gevolgen van vocht zijn niet alleen vochtplekken, maar ook schimmel en beschadigingen aan de fundering en constructie van de woning. De schimmels zorgen voor een muffe geur. Zorg voor het verwijderen van de schimmel en een goede vochtwering en vochtbestrijding om vochtige muren aan te pakken.

Optrekkend- of doorslaand vocht is vaak de veroorzaker van vocht op de muren. Optrekkend vocht in Gouda is te herkennen aan vochtplekken aan de onderzijde van de muren, dit wordt ook wel een opstijgend vochtprobleem genoemd. Vochtdoorslag komt van buitenaf, wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden en zit verspreid over de hele muur. Op zoek naar een vochtspecialist voor de behandeling van vochtige muren? Vergelijk gratis offertes!

Vochtbestrijding muur, wat is er mogelijk?

Er zijn diverse soorten vochtproblemen die ieder een andere aanpak van vochtbestrijding vereisen. Wanneer je last van optrekkend vocht hebt, zijn er 3 manieren van vochtbestrijding. Dit zijn carebrick plaatsen, muren injecteren of de muur onderkappen. Het bestrijden van doorslaand vocht gebeurt doorgaans met het impregneren van de gevel, de buitenmuur schilderen met vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding plaatsing. Condensatievocht de boosdoener? Dan is het verstandig om de meer te ventileren en eventueel je huis te isoleren.

Vochtproblemen in Gouda laten verhelpen?

Kies voor effectieve vochtbestrijding. Vergelijk gratis offertes en bespaar!
Gratis offertes ontvangen

Optrekkend vocht in Gouda?

Optrekkend vocht is te herkennen aan de vochtplekken aan de onderzijde van de buiten- en de binnenmuren. Het wordt veroorzaakt door grondwater dat wordt opgenomen door de muren en de fundering. Het komt voornamelijk voor bij oudere woningen in Gouda.

Waarom zijn oudere woning vaak de dupe?

Bij oudere woningen is de waterkering ter hoogte van het grondniveau vaak niet goed geregeld. Hierdoor staan de muren en de fundering steeds in contact met grondvocht. Het vocht wordt opgenomen en verspreidt zich daarna over het oppervlak. De gevolgen van optrekkend vocht zijn vochtplekken, schimmel en aantasting van de constructie van de woning.

Lees meer over:

optrekkend vocht Gouda

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Oorzaken van optrekkend vocht zijn vaak grondvocht, waterinsijpeling of vocht na isoleren. Het is belangrijk om het probleem snel te verhelpen, zodat de schade beperkt blijft. Je bestrijdt optrekkend vocht door injecteren of onderkappen, om vervolgens de binnenmuur opnieuw af te werken. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een onder dorpel bij de deur, deze zorgt dat optrekkend vocht geen kans krijgt.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Optrekkend vocht komt vaak voor in oudere huizen waar geen waterkering aanwezig is. Vervelende is dat optrekkend vocht de muurafwerking aantast en zelfs schade aan de constructie van je woning kan veroorzaken. Zaak is om het vochtprobleem zo snel mogelijk te verhelpen. Laat bijvoorbeeld de muren injecteren met vochtwerende gel of ga voor carebrick vochtbestrijding.

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Een specialist uit Gouda gebruikt verschillende technieken voor de vochtbestrijding van optrekkend vocht. Bijvoorbeeld door middel van vochtbestrijding door de binnenmuren te injecteren of vochtwering door te onderkappen. Met deze techniek wordt er een nieuwe vochtwering onder de muren aangebracht.

Een andere methode is vochtwering met Carebrick. De specialist plaatst meerdere keramische kokers in de buitenmuren. Deze creëren een natuurlijk verdampingsproces en voeren het water af.

Optrekkend vocht laten bestrijden door vochtspecialist uit Gouda? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

doorslaand vocht Gouda

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een andere oorzaak van vochtplekken op de muren en komt veel voor. Het wordt veroorzaakt door neerslag dat opgenomen wordt door de poreuze stenen en voegen. Het water verspreidt zich dan over de muur en komt uiteindelijk ook terecht in de binnenmuren. Vochtdoorslag is te herkennen aan de vochtplekken en schimmelaanslag op de buiten- en de binnenzijde van de wanden en gevel.

Zorg voor een goede vochtbestrijding tegen doorslaand vocht. Dit is erg belangrijk om de gevolgen beperkt te houden. Schimmelvorming, bedompte lucht, beschadigingen en vochtkringen zijn gevolgen van dit vochtprobleem. Deze zijn schadelijk voor je gezondheid. Het is verstandig dit zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Hoe doorslaand vocht behandelen?

Vochtdoorslag wordt met verschillende technieken behandeld door een expert uit Gouda. De vochtbestrijding wordt beïnvloed door de ernst van het probleem, de locatie en de kwaliteit van de muren. De vochtspecialist uit Gouda geeft je graag advies over de geschikte techniek voor het oplossen.

Dit zijn de behandelmethodes:

 • Impregneren van de muren
 • Aanbrengen van vochtwerende verf
 • Aanbrengen van nieuwe gevelbekleding

Vochtige muren zelf behandelen?

Er zijn een aantal tips waarmee je zelf vochtige muren behandelt. Lucht en ventileer je huis bijvoorbeeld goed. Zet elke dag even de ramen en deuren tegen elkaar open, zodat de vochtige lucht verdwijnt en er frisse lucht binnenkomt. Wat je ook kunt doen is het creëren van een aangename temperatuur in huis, door de verwarming aan te zetten. Is je vochtprobleem te groot? Dan is het slim om het behandelen van de vochtige muren over te laten aan een vakman.

Maar waarom dan?

Omdat een expert beschikt over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Bovendien heeft hij verstand van zaken en weet hij precies wat er moet gebeuren om het vochtprobleem te verhelpen.

Condensatievocht

Condensatievocht is vocht dat in de lucht ontstaat door koken, wassen en leven. Onvoldoende natuurlijk ventileren zorgt ervoor dat dit vocht niet de kans krijgt het huis te verlaten, waardoor een hoge luchtvochtigheid ontstaat. Dit is niet alleen slecht voor je woning, maar brengt ook de nodige schade met zich mee zoals schimmel. Dit is schadelijk voor je gezondheid en kan zorgen voor een muffe geur. Condensatievocht komt vaak voor in ruimtes waar de luchtvochtigheid al hoog is, zoals in de keuken of badkamer.

Op zoek naar een vochtspecialist? Ontvang gratis offertes!

Condensatievocht bestrijden: ventilatie

Het bestrijden gebeurt het beste via ventileren. Dit brengt wel een grondige aanpak met zich mee, want het is de bedoeling dat er voldoende verse lucht de woning inkomt, zodat de muren uitdrogen en de schimmel en vochtplekken verdwijnen.

Natuurlijk ventileren doe je door de ramen en deuren open te zetten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een mechanisch ventilatiesysteem. Deze zorgt ervoor dat er altijd frisse lucht in huis komt.

Luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid in huis is belangrijk. Als deze te hoog is, krijg je namelijk kans op vochtplekken of schimmel op de muur. Bovendien is het niet goed voor je gezondheid. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40% en 60%. Je meet dit in huis met een hygrometer. Door het toepassen van één simpele tip, verlaag je gemakkelijk vochtigheid in huis. Ventilatie is daarbij het ‘tover’ woord. Dit doe je door ramen en deuren open te zetten. Te lage luchtvochtigheid? Dit los je op door waterbakjes aan de radiotoren te hangen en regelmatig je huis te dweilen.


Video: belang van ventilatie

Waarom is ventileren van belang? En wat zijn de mogelijkheden? Bekijk de video.


Effectieve methodes voor vochtwering

Het is belangrijk om vochtproblemen grondig en effectief aan te pakken met vochtbestrijding. Wij zijn een netwerk van aangesloten vochtspecialisten voor vochtwering. Voordeel daarvan is dat er altijd een vochtexpert voor vochtbestrijding bij jou in de buurt is. Een vochtexpert uit Gouda voert snel een analyse uit om de oorzaak van het vochtprobleem te detecteren. Daarnaast weet de vakman precies welke techniek het beste is voor vochtbestrijding. Bijvoorbeeld vochtwering door injecteren, onderkapping en hydrofoberen. Schakel ook een expert uit Gouda in voor het verwijderen van zwammen en betonrot. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Vochtige kelder

Een vochtige kelder komt vaak voor in Gouda. Een kelder bevindt zich meestal onder het grondniveau en staat hierdoor vaak in contact met grondvocht. Daarnaast is het een afgesloten ruimte zonder ramen en deuren naar buiten. Hierdoor is er sprake van gebrekkig ventileren.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere oorzaken van vochtproblemen. Denk hierbij aan lekkages van waterleidingen of rioolbuizen en hoog grondwater. Water sijpelt ook vaak naar binnen door beschadigde muren en vloeren. Dit probleem wordt erger bij hevige regenval. Het opsporen van het vochtprobleem is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig heeft een vochtspecialist uit Gouda hier veel ervaring mee. Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een vochtspecialist.

Vochtbestrijding Gouda?

Vind snel en eenvoudig een geschikte vochtspecialist. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar.

Kelder waterdicht maken Gouda

Kelderafdichting is zeer geschikt om de kelder waterdicht te maken. Dit kan bijvoorbeeld door bekuiping, vochtwering met verf of gietafdichting.

Heb je last van vochtproblemen in Gouda door een lekkage? Een expert uit de regio Gouda spoort het lek snel op voert een reparatie uit. Bij beschadigingen van de wanden en de vloer is het belangrijk om deze te laten herstellen, bijvoorbeeld door kelderafdichting. Niet alleen om de kwaliteit te bevorderen, maar het is ook van belang voor een geslaagde vochtbestrijding.

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte heeft gevolgen voor de stookkosten van jouw huis. Een huis met waar veel condens en vocht aanwezig is, is moeilijker te verwarmen. Door kelderafdichting verlaag je de stookkosten en verhoog je het wooncomfort. Vocht in de kruipkelder veroorzaakt daarnaast een bedompte lucht en schade aan de fundering en constructie. Het wordt veroorzaakt door grondwater, optrekkend vocht, beschadigingen en lekkages.

Een expert uit Gouda gebruikt diverse technieken voor vochtwering in een kruipruimte.

Schakel een expert in voor het:

 • verhelpen van lekkages;
 • aanbrengen van bekuiping;
 • vochtbestrijding van opstijgend vocht;
 • afsluiten van de bodem met schelpen;
 • aanbrengen van een ventilatiesysteem.

Vergelijk gratis offertes en laat je vochtproblemen verhelpen.

kelder waterdicht maken Gouda

Bodemafsluiting en isolatie

Zoals we al eerder hebben genoemd is een vochtige kruipruimte niet goed voor de isolatie. Met een bodemafsluiting maak je de ruimte waterdicht. Hiervoor gebruikt een specialist uit Gouda zand, schelpen of polystyreen chips.

De isolerende laag spuit de vakman dan over de vloer. De vloer is na de behandeling helemaal afgesloten. De kruipruimte wordt warm en droog en de laag werkt isolerend. Dit zie je terug op jouw energierekening.

Vocht expert inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

 

Betonrot door vocht

Eén van de grootste vochtproblemen in beton is dat het betonrot veroorzaakt. De metalen bewapening in het beton gaat hierdoor roesten. Betonrot tast niet alleen de bewapening aan, maar zorgt er ook voor dat het beton gaat afbrokkelen. De roestige wapening komt zo steeds verder bloot te liggen.

Hoe ontstaat betonrot?

Het ontstaat doordat er lucht en vocht bij de wapening komt. Meestal gebeurt dit door kleine scheurtjes. De sterkte en kwaliteit van het materiaal neemt hierdoor af. Betonrot brengt grote schade aan in de constructie. Je herkent het door afgebrokkelde stukken, natte plekken en roestige onderdelen. Laat het daarom zo snel mogelijk herstellen door een vochtspecialist uit Gouda om verdere schade te voorkomen en de veiligheid te garanderen. Ontvang gratis offertes!

Betonreparatie

Besteed het repareren van betonreparatie uit aan een expert. Wanneer de schade nog niet te groot is, gebruikt de vochtexpert uit Gouda een speciale primer voor de betonreparatie. Deze primer wordt aangebracht over het beton en maakt het waterdicht en voorkomt roestvorming.

Voor de behandeling worden eerst alle aangetaste betonstukken verwijderd. Bij grotere schade is het niet voldoende om primer te gebruiken. De vochtspecialist gebruikt dan hulpbekisting voor de betonreparatie. Een nieuwe laag beton en nieuwe wapening is in sommige gevallen nodig.

Beton impregneren

Door beton te hydrofoberen maak je het materiaal waterdicht. Hydrofoberen is zeer geschikt om het beton te beschermen tegen weersinvloeden. Er wordt een beschermende laag aangebracht voor vochtwering. Deze laag trekt in het materiaal en hard uit. Belangrijk is dat je beschadigingen eerst laat repareren. Voor een betere hechting en resultaat is het verstandig om het beton eerst te laten reinigen.

Vraag via het offerteformulier gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

vochtbestrijding muren Gouda

Schimmel in huis Gouda

Eén van de meest voorkomende gevolgen van vocht zijn schimmels. Schimmelvorming komt voor in vochtige badkamers, op muren en in kelders en kruipruimtes. Een langdurig vochtprobleem geeft altijd problemen met de groei van schimmels. Meestal is de schimmelvorming goed zichtbaar door witte of zwarte aanslag. De gevolgen van schimmelvorming zijn groot. Niet alleen geeft het lelijke plekken en beschadigt het de muren, verf en behang, maar het is ook erg schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast veroorzaakt het een bedompte geur.

Condensatievocht komt in elke woning voor. Het is het vocht dat vrijkomt door te leven, koken, douchen en te wassen. Bij goed ventileren is condensatievocht geen probleem. Het vocht wordt dan eenvoudig weggevoerd. Gebrekkig ventileren zorgt er echter voor dat vocht nergens naar toe kan. Het hecht zich dan aan de oppervlaktes in huis. Geen goede ventilatie? Een expert uit Gouda brengt eenvoudig en snel een ventilatiesysteem aan. Vraag direct gratis offertes aan!

Schimmel verwijderen Gouda

Belangrijk is om schimmel zo snel mogelijk te laten verwijderen. De sporen van schimmels verspreiden zich namelijk snel door de woning en hechten zich naast op muren, dan ook op vloeren en meubels. Het oplossen van schimmelvorming is niet eenvoudig. Schakel hiervoor een expert uit Gouda in met veel ervaring.

Wat is de volgende stap?

Naast het verwijderen van schimmel is het verstandig om te achterhalen waardoor de schimmelvorming ontstaat. Ontstaat het door slechte ventilatiemogelijkheden? Laat dan mechanische- of extra natuurlijke ventilatie aanbrengen. Voor vochtbestrijding van vochtdoorslag en optrekkend vocht zijn er andere behandelmethodes zoals onderkapping en hydrofoberen.

Vocht in Gouda bestrijden: de methodes

Een specialist gebruikt verschillende methodes voor vochtbestrijding. Elk vochtprobleem vergt een andere aanpak van vochtwering. Bij optrekkend vocht in Gouda wordt er vaak gebruikt gemaakt van injecteren en het aanbrengen van kokers met Carebrick. Impregneren en vochtwerende verf is juist weer een geschikte methode van vochtbestrijding bij doorslaand vocht. Laat je daarom goed adviseren door een vochtspecialist uit Gouda. Vochtspecialist inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Dit zijn de methodes voor vochtbestrijding:


Vochtwering door middel van injecteren is erg geschikt voor de vochtbestrijding van optrekkend vocht. Een expert boort een aantal gaten in de muren op ongeveer 10 tot 20 centimeter hoogte. In de muur injecteert de expert een vochtwerende gel. De gel wordt opgenomen door de stenen en de voegen en hard daarna uit. Na de verharding is de muur waterdicht.
Onderkappen is een drastische en ingrijpende techniek van vochtbestrijding tegen optrekkend vocht. Hierbij worden de buitenmuren net boven de onderkant doorgezaagd. In de zaagsnede plaatst de expert een vochtkeringslaag. Die zorgt ervoor dat het grondvocht niet meer opgenomen wordt door de fundering en de muren. Deze methode is zeer arbeidsintensief en vereist veel ervaring en kennis. Laat de vochtbestrijding daarom over aan vochtspecialisten uit Gouda.
Carebrick is een nieuwe methode voor vochtbestrijding. Een expert plaatst meerdere keramische kokers in de muur. De kokers blijven open aan de buitenkant. Door de kokers ontstaat er een natuurlijk verdampingsproces. Het vocht wordt aangetrokken en direct afgevoerd naar buiten. Vochtbestrijding met Carebrick is zeer efficiënt en minder ingrijpend dan onderkapping. Het biedt een definitieve oplossing voor al jouw vochtproblemen in Gouda.
Met het impregneren van de muren brengt een expert een laag vochtwerende vloeistof aan op de muur. De vloeistof vult alle poriën van de stenen en de voegen en vormt een beschermende laag. Vochtwering met hydrofoberen maakt de muur waterdicht en beschermt het tegen weersinvloeden. Ook beton kan geïmpregneerd worden. Door het beton te impregneren voorkom je problemen zoals betonrot.
Door middel van kelderafdichting maak je de kelder waterdicht. Een specialist uit Gouda brengt hiervoor vochtwerende materialen aan op de vloeren en de wanden. Bijvoorbeeld vochtwerende verf, een laag bitumen of gietafdichting. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor bekuiping. Zorg eerst voor een goede betonreparatie voor een goed resultaat.
Een van de methodes voor kelderafdichting is bekuiping. Bij bekuiping worden eigenlijk alle muren en de vloer voorzien van een waterafstotende cementlaag, waardoor vocht geen kans meer krijgt. In diverse lagen worden fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels aangebracht. Het bekuipen van de kelder is een grondige aanpak en neemt de nodige tijd in beslag.
In andere gevallen is de waterdruk te hoog en is het vochtprobleem niet oplosbaar met traditionele kelderdichting. Een andere efficiënte manier voor kelderafdichting is drainage. Hierbij worden zowel de vloeren als de muren langs binnen gedraineerd. Door de drainage wordt het water afgevoerd en blijft stilstaand water niet meer op de grond staan.
Heb je last van water in de kelder? Door vochtwering met epoxy aan te brengen wordt de gehele ruimte waterdicht gemaakt. Epoxy is geschikt voor zowel de wanden als het plafond en de vloer. Epoxy is een kunsthars. Na het aanbrengen hard de hars uit en wordt de kelder waterdicht. Naast kelders wordt het ook gebruikt voor het waterdicht maken van badkamers en toiletten. Na het uitharden kun je de epoxy met acrylaatverf overschilderen.
Wanneer vochtwering laat aanleggen is het ook verstandig om de isolatie te verbeteren. Door isolatie aan te brengen in de kruipruimte heb je minder last van warmteverlies. Hierdoor kun je je huis efficiënter verwarmen en heb je lagere stookkosten. Verhoog ook het wooncomfort en laat een laag schelpen aanbrengen op de bodem van de kruipruimte. Schelpen hebben een vochtabsorberend en isolerend vermogen. Daarnaast zijn ze natuurlijk en duurzaam.
Ventileren van een huis in Gouda is erg belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Daarnaast is een goed ventileren bevorderlijk voor de gezondheid. Vochtproblemen met condensatievocht zijn te voorkomen door goed te ventileren. Via de ramen, deuren, roosters en kieren ontstaat natuurlijk ventileren. Natuurlijk ventileren niet mogelijk bij in huis? Laat dan ventilatieroosters aanbrengen. Of laat een mechanische ventilatiesysteem aanbrengen door een expert uit Gouda voor een permanente oplossing en goede luchtvochtigheid.

Bespaartips voor vochtbestrijding

Vocht in huis Gouda kan, zonder dat je er erg in hebt, uitgroeien tot een groot probleem, waarbij je gezondheid aangetast wordt. We hebben een aantal nuttige tips voor vochtbestrijding in Gouda. Schakel een ervaringsdeskundige in voor het oplossen van het vochtprobleem. Kelderafdichting of injecteren en impregneren van muren is een nauwkeurig werkje wat op de juiste manier moet gebeuren.

Juist, nog een tip is om je te verdiepen in subsidies die relevant zijn. Kijk bijvoorbeeld op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je vindt hier alles over subsidies voor energiebesparing en SEEW, Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Of kijk op de Energie Subsidiewijzer.

Profiteren van een laag btw-tarief? Bekijk op de website van de belastingdienst voor welke werkzaamheden het tarief van 9% geldt en wanneer je het hogere tarief van 21% betaalt.

Laatste tip is natuurlijk het vergelijken van meerdere offertes. Via het offerteformulier vraag je een offerte aan, waarna je van 6 specialisten een prijsopgaaf ontvangt. Vergelijk onderling en bespaar op de kosten!

Voordelen inschakelen vochtspecialist Gouda


 • Grondig en efficiënt.
 • Je hoeft geen zwaar werk te doen.
 • Waardevol advies en snelle detectie van de oorzaak.
 • Alle gereedschap en materiaal levert de vakman.
 • Ervaren in het bestrijden van vochtproblemen.
 • Geeft je een permanente oplossing.


Meest recente vochtbestrijding offerteaanvragen:


Bekuiping in de kelder laten aanbrengen - Schiedam
Muren impregneren en volledig waterafstotend maken - Rotterdam
Schimmel in huis verwijderen - Leiden
Ventilatie aanbrengen in de muur om vochtproblemen te voorkomen - Den Haag
Muren laten onderkappen - Dordrecht
Muur injecteren met gel - Zoetermeer
Water uit kelder halen met drainage - Alphen aan den Rijn
Bodemafsluiting in de kruipkelder met schelpen - Leidschendam
Optrekkend vocht bestrijden met injectiemiddel - Spijkenisse
Vochtdoorslag verhelpen (impregneren) - Delft

vochtwering Gouda

Besparen? Vochtbestrijding offertes vergelijken

Heb je last van vocht in de muren, kelder of kruipruimte in Gouda? Wil je optrekkend- of vochtdoorslag grondig en effectief aanpakken? Of heb je last van condensatievocht door een slechte ventilatiemogelijkheden? Schakel dan een vochtspecialist in voor de vochtbestrijding, vochtwering en verbetering van het ventileren.

Start nu je gratis offerteaanvraag!.

Je ontvangt snel vrijblijvende offertes van vochtspecialisten uit de regio Gouda. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en kies de beste deal! Met een specialist ben je verzekerd van het beste resultaat voor de vochtbestrijding.

Gratis offertes vergelijkenMeer weten over vochtbestrijding? Je leest het hier:


schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

vocht in de binnenmuren

Vocht in binnenmuren

vochtige kelder

Vochtige kelder

vochtbestrijding methodes

Vochtbestrijding methodes

optrekkend vocht

Optrekkend vocht

doorslaand vocht

Doorslaand vocht

Prijs vochtbestrijding

Prijs vochtbestrijding

vocht in muren

Vocht in muren

Vochtige buitenmuur

Vochtige buitenmuur