Last van vocht in binnenmuren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Vocht in binnenmuren

Vocht in binnenmuren is één van de meest voorkomende problemen binnen een woning, maar veelal is het pas zichtbaar wanneer het zich manifesteert als lelijke vochtplekken of als schimmel. Gelukkig zijn hier oplossingen voor, en veelal vereisen deze oplossingen slechts een eenmalige investering. Hierna weet je zeker dat de luchtvochtigheid in je huis niet te hoog is en dat de muren droog blijven. Ben je op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk gratis prijsopgaven van specialisten in jouw regio. Kies de expert met het beste aanbod om tot wel 40% op de kostprijs te besparen!

Op deze pagina lees je meer over vochtproblemen in binnenmuren. Je vindt hier meer informatie over de verschillende oorzaken van vocht in binnenmuren en lees ook hoe je hier weer vanaf komt.doorslaand vocht

Wat zijn de oorzaken van vocht in de binnenmuren?

Een aantal oorzaken zijn aan te wijzen voor het ontstaan van vocht in de binnenmuren. Wanneer je extra aandacht geeft aan de indicatoren die er op wijzen dat vocht zich manifesteert in je muren, kun je een hoop problemen voorkomen.

De volgende drie oorzaken zijn aan te wijzen voor het ontstaan van vocht in de binnenmuren:

  • Opstijgend vocht
  • Doorslaand vocht
  • Vocht na isolatie spouwmuur

Hieronder lees je meer over de verschillende oorzaken. Vochtexpert inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Opstijgend grondvocht

Veelal zijn onder oudere huizen geen grondwaterkeringen gebouwd ter hoogte van het grondniveau, waardoor het grondvocht geabsorbeerd kan worden door de muren. Dit baant zich vervolgens een weg door de muren, zoekend naar droge plekken.

Dit optrekkend vocht kan leiden tot schade aan de constructie, het aantasten van de muurafwerking en daarnaast kan het een negatief effect hebben op de gezondheid (bijvoorbeeld doordat schimmel ontstaat).

Doorslaand vocht

Poreuze muren hebben als probleem dat ze neerslag absorberen. Dit komt vooral voor bij massieve muren. Het water sijpelt als het ware naar binnen via de buitenmuren.

Waar opstijgend grondvocht zich veelal op de lagere vlakken van de muur bevindt, is doorslaand vocht veelal hoger op de muur te vinden. Verouderd metselwerk of een matige bouwconstructie zijn frequent aan te wijzen als oorzaak van dit naar binnen sijpelende water.

Vocht na isolatie van de spouwmuur

Het is essentieel dat spouwmuren gelijk goed geïsoleerd worden na de constructie. Wordt hier te lang mee gewacht, dan kan dit nare gevolgen hebben. De kans is namelijk groot dat vocht ontstaat voordat de isolatie wordt geplaatst.

Wanneer de muren niet droog zijn als de spouwmuur wordt afgemaakt, kan het water geen weg naar buiten meer vinden via verdamping. Hierdoor zal het zich inwendig nestelen in de muren van je woning, wat tot problemen kan leiden.

Heb je ook last van vochtige binnenmuren in je huis?

Een vochtexpert verhelpt jouw vochtprobleem snel en vakkundig. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Hoe vochtige binnenmuren behandelen?

Gelukkig zijn er een aantal manier om vocht in binnenmuren te verhelpen.

We zetten er een aantal op een rijtje:

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Spoor daarom eerst de oorzaken op van de ophoping van vocht in de binnenmuren. Immers los je niet elk vochtprobleem op dezelfde manier op. Om er voor te zorgen dat jouw oplossing ook daadwerkelijk zal werken, moet je eerst bekijken wat de oorzaak is van het vocht in de binnenmuur. Heb je te maken met opstijgend grondvocht, doorslaand vocht of vocht na isolatie van de spouwmuur? Deze hebben elk hun eigen oplossing.
  • Wanneer je te maken hebt met doorslaand vocht, kan het impregneren van de muur de oplossing zijn. Hierbij wordt de poreuze vaste stof doordrenkt door een vloeistof, waardoor de poreuze muur duurzamer, vochtwerend en onbrandbaar wordt. Hierdoor kan de muur het regenwater niet meer absorberen.
  • Het aanbrengen van een dampdoorlatende pleisterlaag op de buitenmuur kan een bijdrage leveren aan het verlagen van het vochtgehalte binnen de muur.
  • Verkeerde verf of dampdicht behang kan leiden tot ophoping van vocht binnen de muur. Deze elementen verwijderen en vervangen kan een positief effect hebben.
  • Een laag van de muur bevindt zich onder het vloerniveau. Wanneer deze wordt voorzien van een waterkering of foamglas, kan de opstijgende grondvocht tegen worden gegaan.

Hoe vochtige binnenmuren herstellen?

Vocht in binnenmuren is zowel slecht voor de constructie van je woning als voor de gezondheid van jezelf en de mensen met wie je het huis deelt. Het is daarom van belang dat de binnenmuren snel hersteld worden nadat het vochtprobleem is opgelost.

De vochtige binnenmuren opnieuw bezetten is een mogelijke oplossing. Het is hierbij belangrijk dat de muren goed droog zijn voordat je aan deze klus begint, en tevens moet je er zeker van zijn dat het vochtprobleem is opgelost. Anders heeft het herstellen van de binnenmuur weinig zin.

Geef daarom de muren eerst de tijd om te drogen door eerst het stukwerk te verwijderen en vervolgens 2 maanden te wachten met het opnieuw bezetten van de muren. Plakwerk hecht niet goed wanneer muren nog vochtig zijn, waardoor het gemakkelijker los laat. Het is daarom van belang dat de muren echt goed droog zijn. Ook last van vocht in buitenmuren? Op deze pagina lees je meer over vocht in muren.

vochtbestrijder

Vraag gratis offertes op maat aan en bespaar op kosten!

Je kunt natuurlijk bepalen om zelf je binnenmuren te behandelen of te herstellen, maar dit is een flinke klus. Nu is op het internet tegenwoordig alles te vinden, zelfs het herstellen van vochtige binnenmuren. Desalniettemin is het een moeilijke klus waarbij veel factoren een invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Om deze reden is het de moeite waard om het inhuren van een professional te overwegen.

Wanneer een expert het werk uitvoert, kun je er gerust op zijn dat het vocht in de binnenmuren tot de verleden tijd behoort. Deze professionals sporen eerst uitvoerig de oorzaak van het probleem op, bekijken of er meerdere factoren zijn die het vocht in de binnenmuren veroorzaken en gaan vervolgens over tot het oplossen van de problemen. Op zoek naar de beste manier om van het vocht in jouw binnenmuren af te komen tegen een redelijke prijs?

Start gratis offerteaanvraag!.

Vocht in binnenmuren kan een slepend probleem worden, met desastreuze gevolgen voor de constructie van je huis of de gezondheid van de inwoners. Een professional zorgt er niet alleen voor dat het probleem wordt opgelost, maar dat dit tevens een blijvende oplossing is. Het is een kleine investering, maar het probleem is wel geheel opgelost. En dat scheelt een hoop qua onderhoudskosten. Vraag daarom nu offertes aan, zodat ook jij weer van je huis kunt gaan genieten!

Gratis offertes vergelijken