Besparen op vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Prijs vochtbestrijding

De prijs van vochtbestrijding verschilt enorm per vochtbestrijdingsmethode. Toch heb je zelf niet altijd invloed op de gekozen methode, omdat dit volledig afhankelijk is van de vochtproblemen! Benieuwd naar de gemiddelde vochtbestrijding prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere vochtspecialisten in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je meer over de prijs van vochtbestrijding. Je leest waar de prijzen op gebaseerd zijn en hoe je op de kosten van vochtbestrijding kunt besparen.Prijs vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding?

Vochtbestrijding prijzen zijn afhankelijk van de oorzaak en de gebruikte methode. Om opstijgend vocht te behandelen starten de kosten rond de €100,- per lopende meter. Doorslaand vocht laat je behandelen vanaf €8,- tot €45,- per m². De prijs voor een kelderdichting varieert van €15,- tot €200,- per m².

Last van condensatievocht in huis? Hier zijn heel veel verschillende bestrijdingsmethodes voor. De prijs voor de installatie van een ventilatiesysteem start rond de €350,-. De kosten van vochtbestrijding verschillen dus per gebruikte methode. Toch heb je hier weinig invloed op, omdat de methode weer afhankelijk is van de oorzaak van je problemen.

Kosten vochtbestrijding: 2024

Type vochtprobleem Methode Gemiddelde prijs*
Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen Vanaf €100,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren of verven €8,- tot €45,- per m²
Condensatievocht Ventilatiesysteem Vanaf €350,-
Vochtige kelder Kelderdichting of bekuiping €15,- tot €200,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding verschillen per situatie. Dat komt omdat er verschillende factoren zijn die de prijs beïnvloeden, zoals de arbeidskosten en de oorzaak van het probleem. Bovendien is de gekozen methode ook van invloed op de prijs, terwijl deze weer samenhangt met de oorzaak van het probleem. /p>

Vochtbestrijding prijzen zijn afhankelijk van deze factoren:

Hieronder lees je meer over de factoren die de totaalprijs beïnvloeden.

1. Welk vochtprobleem?

Bij een vochtprobleem in huis moet je zo snel mogelijk een vochtbestrijding expert inschakelen. Hij stelt de juiste vochtdiagnose en raadt een bepaalde bestrijdingsmethode aan. De oorzaak van het vochtprobleem bepaalt dus de methode, waardoor het een grote invloed op de prijs heeft.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van jouw vochtprobleem:

2. Vochtbestrijdingsmethode

De gekozen vochtbestrijdingsmethode hangt volledig samen met de oorzaak van je probleem. Voor het injecteren van muren om optrekkend vocht tegen te gaan, starten de kosten rond de €100,- per lopende meter. Laat jij je muur impregneren dan betaal je gemiddeld €8,- tot €12,- per m².

De kosten voor de methode zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de buitenmuur, de gebruikte materialen en gereedschappen en natuurlijk het uurtarief van de vochtbestrijding expert.

3. Arbeidskosten

Elke vochtbestrijding expert hanteert zijn eigen tarieven. Hierdoor verschilt de prijs voor vochtbestrijding per vakman. Houd er rekening mee dat de arbeidskosten ongeveer 25% van het totaalbedrag zijn.

De arbeidskosten zijn onder meer afhankelijk van de locatie van de vakman en van zijn ervaring. Hoe meer ervaring, des te hoger de prijs. Ook liggen de kosten voor vochtbestrijding vaak hoger bij grote vochtbestrijdingsbedrijven dan bij kleine zelfstandige vakmannen.

Kosten vochtbestrijding

Kosten opstijgend vocht bestrijden

Heb je last van opstijgend vocht? Dit kun je op drie verschillende manieren bestrijden. De prijzen voor injecteren of onderkappen starten vanaf €100,- per strekkende meter. De kosten voor vochtbestrijding bij muren van 12 meter liggen dan rond de €1.200,-. Beide methoden zijn een definitieve manier om opstijgend vocht tegen te gaan.

Een andere mogelijke optie is het Carebrick systeem. De prijzen hiervan liggen iets hoger: gemiddeld tussen de €100,- tot €125,- per strekkende meter. Laat de muren na de vochtbestrijding goed drogen voordat je de binnenkant opnieuw afwerkt.

Prijzen vochtbestrijding: optrekkend vocht 2024

Methode Gemiddelde prijs*
Injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter
Onderkappen Vanaf €100,- per strekkende meter
Carebrick €100,- tot €125,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn algemene prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vind eenvoudig en snel de vochtbestrijding expert met het beste aanbod!

Prijzen doorslaand vocht oplossen

Heb je last van doorslaand vocht, dan moet je kiezen voor een andere techniek. De enige manier om vochtdoorslag te voorkomen is door de muur waterdicht te maken. Impregneren is hiervoor de goedkoopste optie: de prijzen liggen ongeveer tussen de €8,- tot €12,- per m². Op een buitenmuur van 60 m² ligt de totaalprijs in dat geval rond de €480,- tot €720,-. Voor het verwijderen van schimmel ligt de prijs rond de €25,- tot €50,- per m².

Voor het impregneren is het belangrijk dat de muur goed schoon is, anders hecht het impregneermiddel niet. Wil je impregneren en reinigen combineren, dan starten de prijzen vanaf €15,- per m².

Kosten bestrijden vocht: doorslaand vochtprobleem

Methode Gemiddelde prijs*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Reinigen en impregneren Vanaf €15,- per m²
Voegen, reinigen en impregneren Vanaf €25,- per m2
Schimmel binnenmuren verwijderen €25,- tot €50,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan.

Vochtbestrijding prijzen

Prijs condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is op heel veel verschillende manieren op te lossen. De meest effectieve methode is het plaatsen van een ventilatiesysteem. De prijzen voor een mechanisch ventilatiesysteem lopen uiteen van ongeveer €1.400,- tot €1.800,-. Je kunt ook een ventilatiekanaal zonder motor laten plaatsen: dit is goedkoper. De prijzen hiervoor liggen gemiddeld tussen de €500,- tot €750,-.

Heb je schimmel in huis door condensatievocht? Dit kun je ook laten verwijderen door een vakman. De prijs ligt tussen de €25,- tot €50,- per m², maar deze verschilt per bedrijf.

Kosten condensatievocht oplossen 2024

Methode Gemiddelde prijs*
Mechanisch ventilatiesysteem €1.400,- tot €1.800,-
Ventilatiekanaal zonder motor €500,- tot €750,-
Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijs weten? Gratis offertes aanvragen.

Kosten vochtige kelder opknappen

Veel kelders zijn vochtig: dat is onvermijdelijk, omdat de keldermuren omringd worden door grondvocht. Wil je de kelder gebruiken als leefruimte, dan is het wel cruciaal dat je de vochtige kelder opknapt. Een kelderafdichting wordt al uitgevoerd vanaf €50,- per m². Daarnaast laten veel mensen hun keldermuren injecteren om optrekkend grondwater te voorkomen. Hiervoor starten de kosten rond de €100,- per strekkende meter.

Is er echt sprake van een teveel aan water in de kelder? Dan is kelderdrainage noodzakelijk. Hiermee voer je overtollig water af naar een opvangreservoir. De prijzen starten rond de €200,- per m².

Prijs vochtbestrijding kelder 2024

Methode Gemiddelde prijs*
Kelderafdichting Vanaf €50,- per m²
Injecteren keldermuren Vanaf €100,- per meter
Kelderdrainage Vanaf €200,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in.

Vakman inschakelen voor vochtbestrijding?

Vergelijk meerdere specialisten en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Schimmel verwijderen: kosten

Schimmel in huis heeft negatieve gevolgen voor je gezondheid. Het is dus belangrijk dit zo snel mogelijk te verwijderen! Het is het beste om dit uit te besteden aan een vochtspecialist: de kosten liggen tussen de €25,- tot €50,- per m². Zo hoef je zelf niet met chemische middelen aan de slag en weet je zeker dat de schimmel echt weg is.

Let op: met het verwijderen van schimmel alleen ben je er nog niet! Je moet ook de oorzaak van het vochtprobleem aanpakken. Zo niet, dan keert de schimmel gewoon weer terug.

Besparen op kosten vocht laten bestrijden? Handige tips!

Wist je dat veel bedrijven een kwantumkorting aanbieden? Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Dat betekent dat als jouw buren ook vochtproblemen hebben, jullie besparen door samen één bedrijf in te schakelen. Daarnaast is het altijd slim om te kiezen voor een bedrijf in de buurt. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.

Zo bespaar jij op de kosten van vochtbestrijding:

  • Kies voor een specialist bij jou in de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
  • Vraag de buren eens of zij ook last van vochtproblemen hebben en schakel samen één bedrijf in.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere vakmannen en bespaar tot wel 40% op de kostprijs.

vochtbestrijder

Vochtbestrijding nodig? Vergelijk gratis offertes!

Vochtbestrijding nodig? Met de hulp van een vakman ben je verzekerd van vakkundige hulp. Je vochtprobleem verdwijnt als sneeuw van de zon en je houdt de luchtvochtigheidsgraad in huis op een gezond niveau. Op zoek naar een vochtbestrijding expert bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de verschillende prijzen van vochtbestrijding experts in jouw regio. Je kiest zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totale prijs: dat wil jij toch ook? Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Start daarom vandaag nog met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken