Vochtbestrijding in Zandvoort nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Vochtbestrijding Zandvoort

Heb je last van vocht in jouw woning en zoek je een vochtspecialist voor vochtbestrijding in Zandvoort? De vochtspecialisten uit ons netwerk staan voor je klaar! Met een vochtexpert ben je verzekerd van een goede vochtwering en is vocht in je muren, badkamer of kelder verleden tijd. Wil je besparen op de kosten van vochtwering?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan gratis en zonder verplichtingen offertes van vochtbestrijders uit je regio. Vergelijk deze en bespaar tot wel 40% op de prijs! Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende vochtproblemen en de oorzaken. Daarnaast vertellen we meer over de gevolgen, de methodes voor het bestrijden en het verwijderen van schimmel. Natuurlijk geven we ook een aantal gemiddelde prijzen voor de vochtwering.

Vochtproblemen in Zandvoort?

Vochtproblemen in of rondom huis? Vind snel en eenvoudig een geschikte vochtspecialist.

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten uit je eigen regio!

Bespaar tot 40%

Kies voor de vochtspecialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Vind de beste vochtexpert

Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen voor vochtbestrijding. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de prijsopgaves op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Voordeel is dat je niet alleen bespaart op de kosten voor vochtwering, maar dat je ook nooit teveel betaalt voor de vochtbestrijding. Kies de beste vochtexpert voor de vochtbestrijding voor jouw huis!Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van de locatie, de oorzaak en de ernst van het probleem. De prijzen voor het verhelpen van doorslaande vochtproblemen door middel van injecteren zijn gemiddeld €775,- tot €2.175,- per 8 strekkende meter. De prijzen van vochtwering met Carebrick zijn gemiddeld €100,- tot €125,- per lopende meter. In de prijstabel staan meer prijzen voor vochtbestrijding.

Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen op de kosten voor vochtwering. Soms is het mogelijk om subsidie te ontvangen.


Prijzen vochtbestrijding 2024

Vochtbestrijding methode Omschrijving Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal*
Injecteren (optrekkend vocht bestrijden) Van alleen het injecteren van alleen de buitenmuur (8 strekkende meter) tot repareren- en injecteren van de binnen en buitenmuur (8 strekkende meter) €775,- tot €2.175,- voor 8 strekkende meter
Impregneren (doorslaand vocht bestrijden) Van alleen het impregneren van de buitenmuur (100 m²) tot het voegen, reinigen en impregneren van de gevel (100m²) €875,- tot €2.950,-
Muren onderkappen (optrekkend vocht bestrijden) Afhankelijk van de dikte van de muren en het aantal lopende meter €100,- tot €150,- per lopende meter
Carebrick vochtbestrijding Afhankelijk van de dikte van de muren en het aantal lopende meter €100,- tot €125,- per lopende meter
Kelderafdichting Van muren coaten (9m²) tot kelder leegpompen en waterdicht maken (16m²) €500,- tot €2.000,-
Kruipruimte isoleren Hoekwoning van 50m² €1.000,- tot €1.300,-
Verwijderen van schimmel Professionele schimmelbestrijding €25,- tot €50,- per m²
Ventilatie aanbrengen in muur Van natuurlijk ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem €40,- tot €1.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan!


vochtbestrijding Zandvoort

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van vochtbestrijding?

De soort techniek die toegepast wordt is een grote factor die meespeelt. Daarnaast is het een mogelijkheid om te kiezen voor het laten verwijderen van schimmel, het herstellen van de binnenmuur en eventuele extra opties, zoals schilderen of stucen. Het is dus lastig om vooraf te bepalen wat de exacte prijzen zijn. Dit komt omdat vocht
niet altijd aan de buitenkant te zien is en de schade soms veel groter is dan gedacht.

De belangrijkste factoren die de prijs van vochtbestrijding beïnvloeden:

 • De ernst van het probleem: in het algemeen geldt dat hoe groter het probleem is, hoe hoger de kosten uitvallen. Een grotere inspanning om het vochtprobleem op te lossen, kost meer geld.
 • De locatie: waar ligt de bron van het vochtprobleem? Moet er gesloopt worden of is het probleem beter bereikbaar?
 • Is er waterschade? Zodra er waterschade in het spel is lopen de kosten hoger op. Het lek moet gedicht worden en er zijn nieuwe bouwmaterialen nodig voor de plekken met zichtbare schade.
 • Arbeidskosten: vochtspecialisten werkzaam bij een groter bedrijf voeren meestal een hoger uurloon. Je bent vaak goedkoper uit als je kiest voor een zzp’er.
 • Materiaalkosten: is er veel of duur materiaal nodig om het vochtprobleem op te lossen? Dan vallen de kosten hoger uit.
 • Is lekdetectie nodig? Is het niet direct duidelijk waar het vocht in huis Zandvoort vandaan komt? Dan wordt er vaak een lekdetectie uitgevoerd. Hiervoor betaal je een extra bedrag.

Benieuwd naar de exacte kosten van de vochtbestrijding methodes?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes & bespaar tot 40% op de klus

Gratis offertes vergelijken

Vocht in huis Zandvoort: welke vochtproblemen?

Vochtproblemen in Zandvoort zijn erg vervelend en hebben nare gevolgen. Vochtplekken, loslatende verf en behang, schade door betonrot en schimmel zijn een aantal gevolgen. Schimmel zorgt niet alleen voor aanslag op de muren, maar ook voor een muffe geur in je huis.

Vochtproblemen komen niet alleen voor in vochtige ruimtes in een huis zoals de badkamer, maar ook in kelders en kruipruimtes. Daarnaast zien we vaak vochtproblemen in de buiten- en de binnenmuren. Zorg voor een goede vochtwering en vochtbestrijding in Zandvoort om te zorgen dat je er geen last meer van hebt.

Op zoek naar een vochtspecialist uit de regio? Vul dan het offerteformulier in!


Meer informatie over alle soorten vochtproblemen? Ga direct naar:vochtbestrijding door vochtspecialist

Vochtige muren

Heb je last van vochtplekken op de binnenmuren of buitenmuren van jouw huis? Dat is erg vervelend. Vocht veroorzaakt niet alleen vochtplekken op de muren, maar ook schimmel en schade aan de constructie van je woning. Daarnaast zorgt het voor een muffe geur in jouw huis. Het verwijderen van schimmel is niet eenvoudig.

Wanneer er voornamelijk aan de onderzijde van de muren vochtplekken zitten is optrekkend vocht de veroorzaker. Dit wordt ook wel een opstijgend vochtprobleem genoemd. Vochtdoorslag wordt veroorzaakt door neerslag en komt voor over de gehele muur. Pak de vochtige muren professioneel aan voor het beste resultaat. Schakel een vochtspecialist in om de oorzaak te vinden en het probleem te verhelpen. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Vochtbestrijding muur, wat is er mogelijk?

Er zijn diverse opties voor vochtbestrijding, dit is afhankelijk van de soort vochtproblemen die er zijn. Bij optrekkend vocht in Zandvoort is het slim om de buitenmuur te injecteren, muren te onderkappen of een carebrick te plaatsen. Last van doorslaand vocht? Dan heb je keuze uit gevel impregneren, buitenmuur schilderen met vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding plaatsen. Bij condensatievocht is het belangrijk om de luchtvochtigheid te laten dalen. Dit doe je door te ventileren en eventuele isolatiewerken uit te voeren.

Vochtproblemen in Zandvoort laten verhelpen?

Kies voor effectieve vochtbestrijding. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Optrekkend vocht in Zandvoort?

Optrekkend vocht in Zandvoort wordt veroorzaakt door grondwater dat opgenomen wordt door de fundering en de muren. Dit vochtprobleem komt vaak voor bij oudere woningen. Bij deze woningen is er geen waterkering ter hoogte van het grondniveau. Gevolg is dat de fundering en de muren constant in contact staan met het grondwater. Het water wordt opgenomen en trekt langzaam naar boven. Het wordt daarom ook wel opstijgend vocht genoemd.

Hoe herken je optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is dan ook vaak te herkennen aan vochtplekken aan de onderzijde van de buiten- en de binnenmuren. De gevolgen zijn erg groot. Niet alleen veroorzaakt het vochtplekken en schimmel, maar het tast ook de constructie van de woning aan. Betonrot en een betonreparatie komen vaak voor.

Lees meer over:

optrekkend vocht bestrijden Zandvoort

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Wanneer je last hebt van optrekkend vocht in de binnenmuur, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Mogelijke oorzaken hiervan zijn grondvocht, vocht na isolatie in de spouwmuur, waterinsijpeling via de buitenmuren of condensvocht.

Optrekkend vocht in de binnenmuur tegen gaan, kan op verschillende manieren, zoals injecteren of onderkappen. Wanneer dit gebeurd is, kun je de binnenmuren opnieuw afwerken. Het is ook mogelijk om een onder dorpel te plaatsen bij de deur. Een onder dorpel is namelijk bestand tegen optrekkend vocht.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Het is ook mogelijk dat er optrekkend vocht in de buitenmuren zit. Oorzaken zijn vaak poreuze stenen of beschadigd voegwerk. In veel gevallen gebeurt dit bij huizen die al het een en ander te verduren hebben gehad. Het behandelen van optrekkend vocht in buitenmuren gebeurt vaak door de gevel opnieuw te voegen, de buitenmuur te impregneren of crepi met isolatie aan te brengen.

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Heb je last van optrekkend vocht in Zandvoort? Ga dan voor een permanente oplossing. Bestrijd optrekkend vocht door de muren te injecteren met een vochtwerend product of te onderkappen. Met onderkappen wordt er een vochtkering onder de muren aangebracht.

Een andere methode is Carebrick. Hierbij worden er keramische kokers in de buitenmuren aangebracht voor een natuurlijk verdampingsproces. Laat schimmel professioneel verwijderen voor het beste resultaat. Is het beton aangetast? Laat dan een eerst een betonreparatie uitvoeren.

Optrekkend vocht laten bestrijden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

doorslaand vocht

Doorslaand vocht

Naast optrekkend vocht in Zandvoort is vochtdoorslag een veelvoorkomend probleem. Dit vochtprobleem zien we vaak bij poreuze muren. Neerslag wordt opgenomen door de buitenmuren en verspreidt zich snel in de buitenmuren. Uiteindelijk komt het ook in de binnenmuren terecht. Doorslaand vocht in Zandvoort herken je aan vochtplekken op de buiten- en de binnenzijde van de muren.

Is het belangrijk doorslaand vocht te behandelen?

Het is belangrijk om vochtdoorslag zo snel mogelijk te verhelpen. Waarom is vochtbestrijding belangrijk? De gevolgen zijn groot. Niet alleen beschadigt het vocht de muren, maar het veroorzaakt ook lelijke plekken en schimmel. Verwijderen van schimmel is dan noodzakelijk. Vochtproblemen zijn daarnaast schadelijk voor je gezondheid.

Hoe doorslaand vocht behandelen?

Een vochtspecialist uit Zandvoort gebruikt diverse behandelmethodes voor het verwijderen van de vochtproblemen. De eerste optie is door de muur te impregneren. Hierbij wordt er een waterdichte laag op de muren aangebracht. De tweede optie is door de muren te voorzien van vochtwerende verf. Tot slot is het mogelijk om nieuwe gevelbekleding aan te brengen. De specialist adviseert je graag welke methode er geschikt is voor jouw huis.

Vochtige muren zelf behandelen?

Hoe behandel je zelf vochtige muren? Er zijn een aantal simpele tips die ervoor zorgen dat je muren droog blijven. Denk bijvoorbeeld aan het goed ventileren en laten luchten van vochtige ruimtes. Zorg ook dat het onderhoud van je woning goed is, zodat lekkages voorkomen worden. Denk aan het legen van de dakgoten. Zet bovendien de verwarming aan, bij een aangename temperatuur in huis, is de kans op vochtige muren aanzienlijk kleiner.

Zijn je vochtproblemen zeer groot?

Dan is het verstandiger om de vochtbestrijding over te laten aan een vochtspecialist uit Zandvoort. Een expert heeft namelijk kennis van zaken, heeft ervaring en weet precies wat hij moet doen om het probleem te verhelpen.

Vochtbestrijding in Zandvoort nodig?

Vind snel en eenvoudig een geschikte vochtspecialist. Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Condensatievocht

Veel mensen staan niet goed stil bij het feit dat het ventileren van een woning in ontzettend belangrijk is. Condensatievocht is vocht dat binnen een huis ontstaat door te koken, wassen en leven. Wanneer er onvoldoende ventilatie aanwezig is, stijgt de luchtvochtigheid. Dit kan leiden tot schimmelplekken, vochtproblemen of ongedierte. Slecht ventileren zorgt dus niet alleen voor problemen in je huis, maar is ook nog eens ontzettend slecht voor de gezondheid.

Op zoek naar een vochtspecialist? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Condensatievocht bestrijden: ventilatie

De oplossing voor het tegengaan van condensatievocht in Zandvoort is eigenlijk heel simpel. Echter vergt het wel een grondige aanpak. Er moet namelijk goed geventileerd worden, zodat schone en frisse lucht van buiten komt.

Ventileren kan op twee manieren, namelijk natuurlijk of met een ventilatiesysteem. Natuurlijk ventileren doe je door ramen open te zetten. Met een ventilatiesysteem is het mogelijk om op een mechanische wijze je huis te ventileren.

Luchtvochtigheid in huis

De juiste luchtvochtigheid in huis is belangrijk. Wanneer deze te hoog is en er niet voldoende geventileerd wordt, ontstaan er vaak vochtproblemen, zoals vochtplekken en ongedierte. Het luchtvochtigheidspercentage geeft aan hoeveel vocht er, in verhouding, in de lucht aanwezig is bij een bepaalde luchtdruk en een bepaalde temperatuur. Het beste is om een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% te hebben. Het opmeten hiervan doe je met een hygrometer.


Video: belang van ventilatie

Waarom is ventileren van belang? En wat zijn de mogelijkheden? Bekijk de video.


Vochtige kelder

Heb je last van een vochtige kelder? Dat is erg vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende methodes voor vochtwering. Een kelder is vaak een afgesloten ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Er zijn geen ramen of deuren naar buiten, hierdoor is het niet mogelijk om een kelder te ventileren en ontstaan er gemakkelijk vochtproblemen. De ruimte zit onder een woning en staat steeds in contact met grondwater.

Vochtproblemen in Zandvoort ontstaan in de kelder snel door grondwater wat naar binnen dringt. Dit gebeurt via de muren of de vloeren. Overtollig water wordt ook veroorzaakt door lekkages. Een kapotte waterleiding of rioolbuis is dan vaak de oorzaak. Op zoek naar een vochtspecialist om een vochtige kelder te verhelpen? Vergelijk gratis offertes!

Kelder waterdicht maken Zandvoort

Kelderafdichting in Zandvoort door middel van bekuiping is erg effectief. Met deze methode maak je de kelder waterdicht. Laat eerst een betonreparatie uitvoeren. Alleen met een goede kwaliteit muren en vloer is de vochtbestrijding effectief. Een andere methode voor vochtwering en kelderafdichting is kelderdrainage. Een expert legt drainage aan om overtollig water af te voeren. Het water hecht zich dan niet meer aan de muur. De buitenmuur injecteren of vochtwerende verf is ook erg geschikt voor kelderafdichting.

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte in Zandvoort is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar heeft ook een negatieve invloed op je energierekening. Een huis met hoge luchtvochtigheid is lastiger om te verwarmen. Hoge stookkosten zijn dan het gevolg. De oorzaken zijn vaak een hoge grondwaterstand, lekkage, slechte ventilatiemogelijkheden of opstijgend vocht.

Voor het waterdicht maken van de kruipruimte gebruikt een specialist verschillende technieken:

 • het verhelpen van een lekkage;
 • het aanbrengen van bekuiping
 • het bestrijden van een opstijgend vochtprobleem;
 • bodemafsluiting met schelpen;
 • het aanbrengen van een goed ventilatiesysteem.

Schakel snel een specialist in om een vochtige kruipruimte te verhelpen door gratis offertes te ontvangen

kelder waterdicht maken Zandvoort

Bodemafsluiting en isolatie

Een van de opties om een vochtige kruipruimte droog en waterdicht te maken is door middel van bodemafsluiting. Een specialist gebruikt hiervoor zand, schelpen of polystyreen chips. Er wordt een laag isolerend materiaal over de vloeren gespoten om ze af te sluiten. Voordeel is dat de laag isolerend werkt. De ruimte wordt droog, warmer en je hebt geen last meer van vocht of kou.

Vocht in huis bestrijden?

Schakel een vochtspecialist in! Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Betonrot door vocht

Vocht veroorzaakt niet alleen lelijke plekken op de muren en schimmel, maar het tast ook de constructie van je huis aan. Een van de gevolgen is betonrot. Betonrot herken je aan vochtige plekken, scheuren en afbrokkelende stukken. Wanneer betonrot vergevorderd is, komt de roestige wapening in het beton bloot te liggen.

Betonrot ontstaat doordat de bewapening in het beton begint te roesten. Het beton gaat brokkelen doordat de sterkte van het materiaal afneemt. Hierdoor komt de wapening nog verder bloot te liggen. Een ander gevolg is dat er scheuren ontstaan in het beton. Om de veiligheid te garanderen en verdere schade te voorkomen is het van groot belang dat je betonreparatie laat uitvoeren. Op zoek naar een vochtspecialist om betonrot te verhelpen? Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Betonreparatie

Het is belangrijk om betonrot zo snel mogelijk te laten oplossen door een specialist. Voor de betonreparatie van betonrot waarbij de schade nog niet te groot is gebruikt een specialist een speciale primer. Voor het aanbrengen van de primer wordt eerst alle aangetaste beton verwijderd. De primer voorkomt verdere roestvorming.

Bij grotere plekken en beschadigingen zijn andere technieken geschikter voor betonreparatie. Een aannemer gebruikt dan bijvoorbeeld hulpbekisting of een nieuwe laag beton om de betonrot af te sluiten en het waterdicht te maken. Nieuwe wapening is ook een optie voor de betonreparatie en het herstellen en verwijderen van betonrot.

Beton impregneren

Om beton waterdicht te maken is het mogelijk om het te impregneren. Door het beton te impregneren wordt er een beschermende laag over het beton aangebracht. Deze laag trekt in het beton en zorgt voor bescherming en vochtwering. Laat beschadigingen eerst herstellen door een specialist. Daarnaast is het verstandig om het beton te laten reinigen voor het impregneren. De laag hecht dan beter.

schimmel verwijderen Zandvoort

Schimmel in huis Zandvoort

Schimmel in huis wordt veroorzaakt door zowel optrekkend- en doorslaand vocht, als door condensatievocht. Bij een langdurig vochtprobleem groeien er schimmels. Meestal zijn deze zichtbaar door een aanslag op de muren, maar soms zijn ze niet goed zichtbaar. Schimmels beschadigen de verf, het behang en de muren. Daarnaast hechten de sporen zich ook aan meubels en veroorzaken schimmels een muffe geur in je woning. Schimmels zijn erg schadelijk voor je gezondheid, laat ze daarom altijd verwijderen door een specialist. Ontvang gratis offertes om in contact te komen met erkende en professionele vochtspecialisten.

Hoe ontstaat schimmel in huis?

Condensatievocht is het vocht wat vrijkomt in een woning tijdens het leven, koken en wassen en drogen van kleding. Dit vochtprobleem komt vaak voor in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoog is, bijvoorbeeld de badkamer en de keuken. Bij gebrekkig ventileren kan het condensatievocht niet wegkomen. Zorg ervoor dat je woning goed geventileerd is, zodat dat de luchtvochtigheid daalt.

Schimmel verwijderen

Het is erg belangrijk om schimmel professioneel te laten verwijderen. De sporen van de schimmel verspreiden zich snel als je het niet op tijd aanpakt. Daarnaast is het erg slecht voor je gezondheid. Een specialist is je graag van dienst en zorgt voor een grondige aanpak van de schimmels.

De vochtspecialist zal eerst bekijken wat de oorzaak is van de schimmelvorming. Laat bij een gebrekkige ventilatiemogelijkheden een ventilatiesysteem aanbrengen, zodat je je woning in Zandvoort goed kunt ventileren. Is doorslaand- of optrekkend vocht de oorzaak van de schimmel? Dan zijn er andere methodes voor vochtbestrijding.

Vocht in Zandvoort bestrijden: de methodes

Er zijn verschillende methodes voor vochtbestrijding. Een vochtspecialist uit Zandvoort geeft je graag advies over de geschikte vochtbestrijding voor jouw vochtprobleem. Onderkappen en injecteren is bijvoorbeeld geschikt voor het verhelpen van optrekkend vocht. Impregneren is juist alleen een optie bij doorslaand vocht. Voor elk vochtprobleem is er een andere manier van aanpak. Direct meer weten over de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag! Je ontvangt dan diverse offertes (max 4.) om te vergelijken.

Dit zijn de methodes voor vochtbestrijding:


Het injecteren van de muren is erg geschikt om optrekkend vocht te bestrijden. Een expert van een vochtbestrijdingsbedrijf uit Zandvoort maakt een aantal kleine gaten in de binnen- en buitenmuren net boven de vloer. In de muur injecteert hij daarna een vochtwerende gel. De gel wordt opgenomen door de stenen. Na verharding van de gel zijn de stenen waterdicht.
Naast injecteren is het ook een optie om de muren te onderkappen. Bij onderkappen worden de muren net boven de onderkant doorgezaagd. In de zaagsnede wordt er een vochtkeringslaag aangebracht. Deze methode is zeer arbeidsintensief en vereist veel vakkennis. De muur wordt meter voor meter aangepakt. Voordeel is dat optrekkende vochtproblemen voorgoed verleden tijd zijn.
Met Carebrick plaatst een vochtexpert keramische kokers in de buitenmuren. Het vocht in de muren wordt aangetrokken door de kokers en er ontstaat een natuurlijk verdampingsproces. Doordat kokers aan de buitenkant openblijven wordt het vocht snel en eenvoudig afgevoerd. Carebrick is een innovatieve methode en vereist minder sloopwerk dan onderkappen. Het aantal keramische kokers is afhankelijk van de lengte van de muur.
Door de muren van jouw huis te impregneren voorkom je dat er doorslaand vocht binnendringt. Een vochtexpert brengt een vochtwerende vloeistof aan op de gevel voor vochtwering. De beschermende laag vult alle poriën van het metselwerk en de voegen. Vochtdoorslag is niet meer mogelijk. Heb je een betonnen balkon? Impregneer dan het balkon om het waterdicht te maken en betonrot te voorkomen.
Voorkom vochtproblemen in de kelder met een kelderafdichting. Een vochtspecialist uit Zandvoort zorgt voor kelderafdichting door bekuiping of het aanbrengen van vochtwerende materialen. Denk hierbij aan vochtwering door waterdichte verf, een laag bitumen of gietafdichting. Laat eerst alle beschadigingen aan het beton en metselwerk repareren. Alleen dan krijg je het beste resultaat met kelderafdichting.
Bekuiping is een van de methoden voor kelderafdichting. Het principe is niet ingewikkeld, alle wanden en de vloer worden ingesmeerd met een waterdichte pasta. Eerst worden de muren en de vloer gecontroleerd en wordt de ruimte stofvrij gemaakt. Vervolgens wordt er een primer aangebracht voor optimale hechting. Tot slot worden de muren 2 tot 3 keer ingesmeerd met de waterdichte pasta. Deze manier van kelderafdichting is zeer effectief.
Een andere methode voor kelderafdichting is drainage in de kelder. Er wordt dan een noppenmembraam op de keldervloer geplaatst, waar het water doorheen loopt naar een verzamelput. Vanuit de put wordt het water weggepompt naar het riool. Bij deze methode is de kelder nog wel vochtig, maar is er geen sprake meer van stilstaand water.
Last van veel water in je kelder? Met vochtwering door epoxy aan te brengen wordt de ruimte waterdicht gemaakt. Epoxy is een kunsthars die snel uithard. Het wordt gebruikt voor keldervloeren en keldermuren. Voordeel van epoxy is dat het een natuurlijk product is. Naast kelders wordt het ook veelgebruikt voor badkamers en toiletten. Na het uitharden is het mogelijk om epoxy te schilderen met een acrylaatverf.
Door de isolatie in de kruipruimte te verbeteren profiteer je van meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat de ruimte droog wordt. Ten tweede voorkom je warmteverlies. Je verhoogt het wooncomfort van jouw woning en verwarmt de woning efficiënter. Tot slot bespaar je op de energierekening. Een geschikte techniek is door aanbrengen van een laag schelpen op de bodem van de kruipruimte. Schelpen zijn natuurlijk, duurzaam, isolerend en hebben een vochtabsorberend vermogen.
Een goede ventilatie is belangrijk voor je gezondheid en om vochtproblemen te voorkomen. Om condensatievocht te verwijderen is ventileren noodzakelijk. Natuurlijke ventilatie ontstaat via de ramen, ventilatieroosters en kieren en naden. Is er geen voldoende natuurlijke ventilatie? Laat dan roosters in de ramen en muren aanbrengen. Een andere mogelijkheid is mechanische ventilatie. Dit zorgt voor een permanente ventilatie en ideale luchtvochtigheid.

Bespaartips voor vochtbestrijding

Om te besparen op vochtbestrijding, zetten wij een aantal tips voor je op een rij. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een vochtexpert in te schakelen. Daarnaast is het een optie om zelf de oorzaak van het vocht in je woning te vinden en advies te vragen aan een isolatiespecialist. De laatste tip is het vergelijken van vochtbestrijding offertes. Vraag een offerte aan via het formulier, ontvang maximaal 6 offertes en vergelijk deze onderling op prijs en aanbod.

Slim zijn? Verdiep je dan in een aantal relevantie subsidies waar je geld mee bespaart. Door bijvoorbeeld je vochtige kruipruimte te isoleren reken je af met de vochtproblemen. Er zijn diverse subsidies voor isolatie, denk bijvoorbeeld aan de SEEW (Subsidie Energiebesparing Eigen Woning). Ga naar de website van het RVO voor meer informatie hierover.

Kijk op de website van Energie Subsidiewijzer of er in jouw gemeente een subsidie wordt verstrekt. Een ander voordeel is het lage btw-tarief van 6% voor aanbrengen van isolatie. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over dit verlaagde btw-tarief.

Voordelen inschakelen vochtspecialist


 • Professionele aanpak van vochtwering
 • Je hoeft geen speciaal materiaal of gereedschap aan te schaffen
 • Deskundig advies en vakkennis
 • Snelle detectie van de oorzaak van het probleem
 • Ervaring in het verwijderen van schimmel en betonreparatie
 • Permanente oplossing van het vochtprobleem


Meest recente vochtbestrijding offerte aanvragen:


Bekuiping in de kelder laten aanbrengen - Amsterdam
Muren impregneren en volledig waterafstotend maken - Alkmaar
Schimmel in huis verwijderen - Zaandam
Ventilatie aanbrengen in de muur om vochtproblemen te voorkomen - Amstelveen
Muren laten onderkappen - Den Helder
Muur injecteren met gel - Purmerend
Water uit kelder halen met drainage - Haarlem
Bodemafsluiting in de kruipkelder met schelpen - Hoofddorp
Optrekkend vocht bestrijden met injectiemiddel - Hoorn
Vochtdoorslag verhelpen (impregneren) - Hilversum

vochtwering Zandvoort

Vochtbestrijding Zandvoort? Gratis offertes vergelijken!

Heb je vochtproblemen in jouw woning in Zandvoort? Wil je schimmel laten verwijderen? Wil je de kruipruimte waterdicht maken of een betonreparatie laten uitvoeren? Of wil je vochtwering tegen vochtdoorslag en optrekkend vocht? Schakel dan een vochtspecialist in voor de beste vochtbestrijding.

Start nu je gratis offerteaanvraag!.

Wij zorgen ervoor dat je spoedig een aantal vrijblijvende offertes ontvangt van bedrijven uit de regio Zandvoort. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar op de kosten! Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en dat je de vochtexpert kiest die het beste bij jou past.

Gratis offertes vergelijkenMeer weten over vochtbestrijding? Je leest het hier:


schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

vocht in de binnenmuren

Vocht in binnenmuren

vochtige kelder

Vochtige kelder

vochtbestrijding methodes

Vochtbestrijding methodes

optrekkend vocht

Optrekkend vocht

doorslaand vocht

Doorslaand vocht

Prijs vochtbestrijding

Prijs vochtbestrijding

vocht in muren

Vocht in muren

Vochtige buitenmuur

Vochtige buitenmuur